Examen pentru promovarea în grad profesional imediat superior a funcţionarilor publici

A  N  U  N  Ț

 

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Bihor, anunţă organizarea examenului pentru promovarea în grad profesional imediat superior a funcţionarilor publici, în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.611/2008 pentru aprobarea normelor privind organizarea şi dezvoltarea carierei funcţionarilor publici, cu modificările și completările ulterioare și ale Legii nr.188/1999, privind Statutul funcţionarilor publici, republicată (r2), cu modificările și completările ulterioare:

 

Probele stabilite pentru examen:

  • proba scrisă și interviul;

 

Condiţiile de desfăşurare a examenului:

    1. Termen de depunere a dosarului de inscriere : 20 de zile de la data afişării anunţului privind examenul de promovare în grad, la sediul D.S.V.S.A. Bihor.
    2. Locul organizaraii examenului de promovare : DSVSA Bihor, Oradea, str. Ion Bogdan nr. 37
    3. Data organizării examenului :

– 22.05.2019 ora 10.00 – proba scrisă – sediul DSVSA Bihor

– 24.05.2019 ora 09.00 – interviul – sediul DSVSA Bihor

 

Documentele necesare pentru înscrierea la examenul de promovare în gradul profesional:

  1. Formularul de inscriere, (pus la dispoziție de consilierul R.U. );
  2. Copie de pe carnetul de muncă sau adeverinţa eliberată de compartimentul de resurse umane în vederea atestării vechimii în gradul profesional din care se promovează;
  3. Copii de pe rapoartele de evaluare a performantelor profesionale individuale pe ultimii 2 ani în care funcționarul public s-a aflat în activitate.

 

Condiţiile de participare:

Sunt cele prevăzute la art.65 din  Legii nr.188/1999, privind Statutul funcţionaril a unei funcții publice de execuție:

  1. Să aibă cel puţin 3 ani vechime în gradul profesional al funcţiei publice din care promovează;
  2. Să fi obţinut cel puţin calificativul „bine” la evaluarea anuală a performanţelor individuale în ultimii 2 ani în care funcționarul public s-a aflat în activitate.
  3. Să nu aibă în cazierul administrativ o sancţiune disciplinară neradiată în condiţiile prezentei legi.

 

Relaţii suplimentare se obţin la Compartimentul Juridic si Resurse Umane

 

BIBLIOGRAFIE pentru Serviciul Economic și Administrativ:

 

  1. Constitutia Romaniei, republicata;
  2. Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici – republicare (r2), cu modificarile si completarile ulterioare;
  3. Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
  4. Legea 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare;
  5. Legea 82/1991 a contabilităţii, cu modificările şi completările ulterioare;
  6. O.M.F.P. nr.1792/2002 pentru aprobarea Normelor metodologice privind angajarea, lichidarea, ordonanţarea şi plata cheltuielilor instituţiilor publice, precum şi organizarea, evidenta şi raportarea angajamentelor bugetare şi legale, cu modificările şi completările ulterioare;
  7. O.M.F.P. nr.1917/2005 pentru aprobarea Normelor metodologice privind organizarea şi conducerea contabilităţii instituţiilor publice, Planul de conturi pentru instituţiile publice şi instrucţiunile de aplicare a acestuia
  8. Legea 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare; TITLUL V – Contributii sociale obligatorii – art. 135 – art. 220

 

BIBLIOGRAFIE pentru Serviciul Laborator Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor – Compartiment Sănătate Animală

 

  1. Constituția României, republicată ;
  2. Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publici – republicare (r2), cu mofificările și completările ulterioare ;
  3. Legea nr.7/2204 privind Codul de conduit a funcționarilor publici, republicată, cu mofificările și completările ulterioare.
  4. ORDIN ANSVSA nr. 35 din 2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor si ecvideelor, precum si a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere si control în domeniul sigurantei alimentelor – ANEXA 1-CAPITOLUL I.
  5. ORDIN nr. 145 din 2018 – pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind metodologia de prelevare, prelucrare primara, ambalare si transport al probelor destinate examenelor de laborator in domeniul sanatatii animalelor.
  6. TOXICOLOGIE SI TOXICOZE – Em. Suteanu, N. Danielescu, O. Popescu, Alexandra Trif – Editura ditactica si pedagogica R.A., Bucuresti, 1995
  7. DIAGNOSTICUL DE LABORATOR IN MEDICINA VETERINARA – E.Onet, Virginia Constantinescu, editura Ceres, 1978

 

BIBLIOGRAFIE pentru Serviciul Laborator Sanitar Veterinar și pentru Siguranța Alimentelor – Compartiment Siguranța Alimentelor

 

  1. Constitutia Romaniei, republicata;
  2. Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici – republicare (r2), cu modificarile si completarile ulterioare;
  3. Legea nr. 7/2004 privind Codul de conduita a functionarilor publici, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare.
  4. ORDIN ANSVSA nr. 35 din 2018 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Programului actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor, caprinelor si ecvideelor, precum si a Normelor metodologice de aplicare a Programului de supraveghere si control în domeniul sigurantei alimentelor-ANEXA 2-CAPITOLUL 1, sectiunea 1, sectiunea 4-pct.D, E, F.
  5. ORDIN nr. 13 din 24.01.2005 – pentru aprobarea Normei sanitare veterinare privind metodologia de prelevare, de poduse de origin animal pentru examenul de laborator.
  6. SR-9065/10/2007-Metode de apreciere a stadiului de oxidare a grasimii (R.Kreis)-Carne si preparate din carne
  7. SR ISO 1841-2/2000 si SR ISO 1841-1/2000-Determinarea clorurii de sodiu din carne si produse din carne
  8. Regulamentul CE 2074/2005-ABVT-Determinarea azotului usor hidrolizabil din peste si produse din peste.
  9. SR 9065-7:2007/C91:2009-Indentificarea amoniacului in stare libera cu Reactiv Nessler-carne si produse din carne

 

DIRECTOR EXECUTIV

Dr. Remus Ovidiu MOȚOC